VINKORT

MOUSSERENDE VINE 1/1 fl.

Cremant de Bourgogne, Vitteaut Alberti Bourgogne, Frankrig Kr. 275,00
Fin Crémant lavet på 40 % Chardonnay, 40 % Pinot Noir og 20 % Aligoté. Flot fyldig, tør Crémant lavet i afrundet frugtig stil med flot dybde og rigdom.

Cava Brut Especial, Bodegas Naveran Penèdes, Spanien Kr. 230,00
Farven er lys gul med brillant skær. I duften fornemmes stor frugt-tæthed med delikate brødmindelser. Moussen (boblerne) er blød og meget behagelig.

HVIDE VINE 1/1 fl.

Sauvignon Blanc, Dashwood Marlborough, New Zealand Kr. 245,00
Vinen har intense noter à la stikkelsbær, passion og grape samt mineralske noter à la stenfrugter og citrus. Dashwood Sauvignon Blanc er klassisk aromatisk med rank, stålsat karakter.

Riesling, F. E. Trimbach Alsace, Frankrig Kr. 260,00
Bouquet’en er delikat, og den gode balance mellem den tørre karakter, den elegante frugtighed samt et naturligt syreindhold, gør den til en af de største vine i verden. Trimbachs Riesling er ren, frisk og elegant. Bouquet’en er fint duftende og blomsteragtig, og smagen er tør, frisk og frugtagtig.

Claude Val Blanc, Les Domaines Paul Mas Languedoc, Frankrig Kr. 205,00
Denne vin produceres af druerne Ugni Blanc, Terret Blanc, Chassan. Herudover tilsættes lidt Sauvignon Blanc. Klar strågul farve med let grønlig kant. Næse mættet med eksotiske frugter og lækker velaf-balanceret smag med god harmoni mellem syre og sødme.

Macon Blanc Villages, J. Faiveley Bourgogne, Frankrig Kr. 290,00
Druerne til Macon Blanc Villages fra Faiveley kommer fra landsbyer der ikke lovligt må sælge vin med eget bynavn på etiketten. De samles således i en Villagesudgave, der fra Faiveleys hænder fremstår frisk delikat og ret fyldig

ROSÉVIN 1/1 fl.

Pico de Aneto Rosado, Bodegas Pirineos Somontano, Spanien Kr. 205,00
Rosévinen Pico Aneto er lavet på de kendte Tempranillo og Caber-net Sauvignondruer. Smagen er sødmefuld, aromatisk og ikke til at stå for. En lækker sødmefuld og meget anvendelig frugtbombe.

RØDE VINE 1/1 fl.

Valpolicella Ripasso Superiore, Ca’ Vendri Veneto, Italien Kr. 265,00
Ca’ Vendri Ripasso lagres på resterne fra Amaronevinen med efter-følgende 10 måneders lagring på små franske barriques og store slovenske træfade. Ca’ Vendri Ripasso er rig, mørk og fyldig med klare referencer til mørke kirsebær, bitter chokolade og krydderier.

Amarone della Valpolicella, Ca’ Vendri Veneto, Italien Kr. 395,00
Efter den manuelle høst lagres druerne i små kasser 3 til 4 måned-er, hvor appassimento-metoden intensiverer og koncentrerer den fine druemost. Smag og duft er et kapitel for sig med sjældent set dybde og rigdom à la blomme, mørke kirsebær, elegante hindbær og fine bitre krydderier.

Claude Val Rouge, Les Domaines Paul Mas Languedoc, Frankrig Kr. 205,00
Claude Val Rouge er sammensat af druerne Grenache, Carignan, Syrah og Merlot. Vinen er kun lagret på ståltank, hvilket under-streger vinens friske frugtige profil. Næsen er rig og kompleks, domineret af moden rød frugt. Smagen har mindelser af lakrids, krydderier og sød frugt.

Mercurey, J. Faiveley Bourgogne, Frankrig Kr. 310,00
De røde Mercureyvine kendetegnes ved den store fyldighed. Det er en kraftig og meget velsmagende rødvin. Farven er dyb og strål-ende, med en ung aroma, samt en flot og frugtagtig bouquet.

Zinfandel, Sebastiani Californien, USA Kr. 270,00
Druens let identificerbare særkende er den store og brede, nær-mest flæskede druesødme. Duften af modne blommer og svesker er fulgt op af delikat sødmefuld smag godt indpakket af milde og harmoniske tanniner.

DESSERTVIN 1/1 fl.

Moscato d’Asti Maurizio, Vallebelbo Piemonte, Italien Kr. 240,00
Moscato d’Asti er meget let mousserende. Vinen er ligeledes sød-mefuld og med et intenst præg af ”moscato-krydderi”. Smagen er blomsterrig, krydret og enormt delikat.